PERMOHONAN


TATACARA PERMOHONAN ANAK PELIHARA KE JKM

DEFINISI :Kanak-kanak : Seseorang yang berusia bawah 18 tahun mengikut Seksyen 2 Akta Kanak-Kanak 2001

Ibu / Bapa Peliharaan :
i) Seseorang atau mana-mana pasangan yang telah ditawarkan anak pelihara oleh Ketua Pengarah Kebajikan Masyarakat berdasarkan Seksyen 30(1)(e) Akta Kanak-Kanak 2001.
ii) Seseorang atau mana-mana pasangan yang telah dibenarkan oleh Pelindung untuk memelihara, menjaga dan mengawal kanak-kanak berdasarkan Seksyen 35 atau 37 Akta Kanak-Kanak 2001.

Anak Pelihara : Kanak-kanak yang telah diperintahkan oleh Mahkamah Bagi Kanak-Kanak untuk pemeliharaan, jagaan dan kawalan oleh ibu bapa peliharaan berdasarkan Seksyen 30(1)(e) Akta Kanak-Kanak 2001.

OBJEKTIF :

Ibu Bapa Peliharaan
  1. Memberi peluang kepada pasangan suami isteri yang tidak mempunyai anak merasai suasana kehidupan berkeluarga mengikut saluran yang betul; dan
  2. Dapat menumpang dan mencurah kasih sayang kepada anak pelihara.
Anak Pelihara
  1. Memberi peluang kepada kanak-kanak menikmati kehidupan berkeluarga dan mendapat belaian kasih sayang;
  2. Rangsangan untuk tumbesaran dari aspek fizikal, mental, sosial, emosi dan psikologi; dan
  3. Pendidikan holistik yang lebih baik dan sempurna.

SYARAT-SYARAT :
  1. Warganegara Malaysia dan menetap di Malaysia.
  2. Berusia 25 hingga 60 tahun.
  3. Perkahwinan secara sah (5 tahun ke atas).
  4. Bagi perkahwinan yang kurang daripada 5 tahun dan mempunyai komplikasi kesihatan reproduktif atau kesihatan yang menyukarkan proses kehamilan atau perkahwinan lewat juga boleh dipertimbangkan permohonannya.
  5. Peluang untuk mendapat anak tipis kerana faktor usia.
  6. Pemohon bujang boleh dipertimbangkan dan perbezaan umur di antara pemohon dan kanak-kanak mestilah lebih 21 tahun. Pemohon lelaki bujang dibenarkan mengambil kanak-kanak lelaki sahaja.
  7. Mempunyai pendapatan yang mampu menyara kehidupan keluarga.
  8. Hendaklah sihat dari segi mental dan fizikal.
  9. Bebas dari rekod kesalahan jenayah.
  10. Keadaan tempat tinggal yang sesuai dan selamat.
  11. Menganut agama yang sama dengan kanak-kanak.

DOKUMEN-DOKUMEN YANG DIPERLUKAN :
  1. Gambar ukuran pasport (suami/isteri).
  2. Surat pengesahan dari Pegawai Perubatan mengenai status kesihatan pemohon (suami/isteri).
  3. Salinan kad pengenalan (suami/isteri).
  4. Salinan sijil nikah/sijil pendaftaran perkahwinan.
  5. Slip gaji atau pengesahan pendapatan (suami/isteri).
  6. Lain-lain dokumen sokongan, contoh: Laporan Pakar Perubatan, surat sokongan dan sebagainya.

PERKARA-PERKARA YANG PERLU DILAKUKAN :
  1. Sediakan dokumen-dokumen yang diperlukan.
  2. Permohonan boleh dibuat secara online (dalam talian) atau hadir sendiri ke Pejabat Kebajikan Masyarakat Daerah/Jajahan (PKMD/J) di tempat pemohon bermastautin.
  3. Borang Permohonan Anak Pelihara juga boleh dimuat turun dari laman sesawang www.jkm.gov.my

Permohonan yang telah lengkap akan diproses dan sesi temuduga akan dijalankan oleh PKMD/J.

PERKARA-PERKARA YANG AKAN DIBINCANGKAN DALAM SESI TEMUDUGA :
  1. Menilai latar belakang sosial pemohon.
  2. Menilai kesanggupan pemohon menjadi keluarga pelihara.
  3. Menjelaskan tentang implikasi menjadi keluarga pelihara.
  4. Kesanggupan pemohon memenuhi syarat mengikut Akta Kanak-Kanak 2001, Akta Pendaftaran Pengangkatan 1952 dan Akta Pengangkatan 1952, Adoption Ordinance (Sarawak Cap 91)(Ammendment 2002) dan The Adoption (Central Registry) Regulations 1960 serta Adoption Ordinance 1960 (Sabah No. 23 of 1960) yang mana bersesuaian.

PERMOHONAN YANG DITERIMA DI PERINGKAT IBU PEJABAT JKMM.
  1. Semua pemohon akan dihubungi menerusi surat berhubung status permohonan mereka.
  2. Permohonan yang dipertimbangkan akan didaftarkan ke dalam senarai menunggu bagi tempoh setahun (1 tahun) daripada tarikh surat dikeluarkan.
  3. Anak pelihara akan ditawarkan kepada pemohon yang telah diletakkan dalam senarai menunggu oleh Ketua Pengarah Kebajikan Masyarakat setelah Mesyuarat Panel Penempatan Anak Pelihara bersidang.

Sebarang Pertanyaan boleh hubungi:
Bahagian Kanak-Kanak
Jabatan Kebajikan Masyarakat
Telefon: 03-83231000

P/S : Untuk pengetahuan semua, anak pelihara adalah anak yang diambil oleh keluarga angkat dan tempoh masa penjagaan anak itu bersama keluarga angkat adalah kurang dari 2 tahun. Sekiranya tempoh masa bersama telah pun mencecah 2 tahun, status "anak pelihara" akan bertukar menjadi "anak angkat". (SILA RUJUK BAB PENDAFTARAN DI JKM)

TATACARA PERMOHONAN ANAK PELIHARA DARI RUMAH PERLINDUNGAN

Saye dah pernah pergi & berurusan dengan beberapa rumah perlindungan sebelum ini. Alhamdulillah rata2 memberikan feedback yang baik. Mungkin jgk sbb Rumah2 Perlindungan yg saye lawati sebelum2 ini berdaftar dgn JKM. Jd kos+prosedur lbh mudah. Cume semuanya bergantung pada rezeki. Sbb kdg2 dlm satu masa mmg ramai ibu2 hamil kt rumah perlindungan ni. Kdg2 xde langsung. Ape yg boleh saye kongsikan bila membuat permohonan ke rumah2 perlindungan ni kita bincang betul2 dgn org yg menguruskan tu. Normally kos bersalin+penjagaan ibu sepanjang di rumah perlindungan mmg keluarga angkat yang tanggung. Bezanya adalah jumlah kos yang perlu dibayar. Semuanya dlm linkungan 2.5k-4k.. Nasihat saya, kita kenelah timbang tara dulu kos2 yang terlibat bagi mengelakkan ade pihak2 yang mengambil kesempatan atas keinginan kita. Anda mesti phm kan? Tapi itu xmenghalang anda bersetuju sekiranya difikirkan mampu.

Selalunya Rumah Perlidungan ni akan mintak beberapa dokumen dari keluarga angkat seperti salinan ic ibu/bapa, salinan slip gaji ibu/bapa, surat nikah, gambar pasport dan lain2. Melalui pengalaman, katanye dokumen ni utk memudahkan pendaftaran nanti. Walau ape pon, yang penting pastikan dulu anda menyerahkan dokumen peribadi kpd orang yg boleh dipercayai. Agar xde ape2 yg buruk berlaku dikemudian hari..

Kebiasaannya bile kite dah dapat or booked ibu yg hamil ni, pihak rumah perlindungan yg akan uruskan checkup, bersalin, berpantang dsb. Apabila ibu dh masuk labour room, keluarga angkat akan diberitahu. Masa tu bolehlah kite prepare ape yg patot utk dibwk ke hospital. Keluarga angkat perlu menguruskan uri bayi dahulu sebelum proses penyerahan dilakukan. Yelah kan, "anak kita" jd lbh baik kite uruskan uri ni. Lepas tu penyerahan bayi akan dibuat.. 


Ade rumah perlindungan yg akan menguruskan pendaftaran nama bayi, jd kita hanya perlu berutahu nama yang kita pilih. Lebih mudah kan? Kalau keluarga angkat yang uruskan pun xde mslh. Bole rujuk bab Pendaftran Surat Beranak. Lepas tu barulah proses akuan sumpah boleh dilakukan. Setelah sumenye selesai, baru pembayaran kos perlu dibuat. Tapi ape2 pon depands on Rumah Perlindungan tu jgk. Sbb masing2 xsame peraturan2nye.

So, kalo ade yg nk tau mane2 rumah perlindungan, boleh rujuk Bab Rumah Perlidungan dalam blog ini..... Tq

413 comments:

1 – 200 of 413   Newer›   Newest»
Surya Veeraksana Veerak said...

Terima kasih kerana berkongsi maklumat

Pelangi Senja said...
This comment has been removed by the author.
Adam NaturePro said...
This comment has been removed by the author.
Hid@y@h said...

saya sedang mencari anak angkat yg baru lahir daripada keluarga yg kurang mampu@anak yatim...boleh email di mentrade_nurulhidayah@yahoo.com

Mama Chune said...

Salam
saya mencari baby dalam kandungan atau sudah lahir untuk d jadikan anak angkat x kire taraf or jantina..sesiapa yang ikhlas utk memberi anak anugerah atau ade info mengenainya bole wassap/ sms di 017 7883240 ...segala kos bersalin saya akan tanggung..

shi ela said...

As salam..saya shiella, saya teringin sangat untuk membela anak angkat..kepada sesiapa yang beri secara ikhlas..x kire apa jantina..tolong hubungi shiella yea..0177883587.. terima kaseh..hanya tuhan yang mampu membalasnya..Amin..

aisyah jais said...

saya Aisyah...izinkan say menjadi ibu...jika ada sesiapa yang ingin menyerahkan bby... sms/whatsaap 0127864298

Silasriwati Silad said...

Assalamualaikum. saya ingin menjaga anak angkat . kalau boleh umur dalam 2bulan-5bulan dLL boleh bincang. Tak kisah girl or boy :) sesiapa yang ingin memberi baby secara ikhlas , saya akan terima dengan hati yang terbuka . Hubungi saya 01123426330 sms / call . terima ksih

abdul karim said...

Assalamualaikum... Hai walaupun saya masih bujang saya berniat hendak menjaga anak2... saya teringin hendak menjaga dan memberi kasih sayang sepenuhnya dengan anak2 yang sudi sila sms saya untuk saya menjaga dan membesarkan anak itu seperti anak sendiri... no hp saya 0145904992.. saya org sibu sarawak.

HAJIAH BT JAS said...

assalamualaikum...saya sangat teringin untuk mendapat anak angkat tak kira umur dan jantina..saya akan menjaga anak tersebut seperti anak kandung..saya berasal dari Asajaya,Kota Samarahan Sarawak.hubungi saya ya..013 8217782

HAJIAH BT JAS said...

assalamualaikum...saya sangat teringin untuk mendapat anak angkat tak kira umur dan jantina..saya akan menjaga anak tersebut seperti anak kandung..saya berasal dari Asajaya,Kota Samarahan Sarawak.hubungi saya ya..013 8217782

HAJIAH BT JAS said...

assalamualaikum...saya sangat teringin untuk mendapat anak angkat tak kira umur dan jantina..saya akan menjaga anak tersebut seperti anak kandung..saya berasal dari Asajaya,Kota Samarahan Sarawak.hubungi saya ya..013 8217782

Noor Zuriati said...

As salam..sya zue berasal dr jitra kedah..sy sgt2 menginginkn ank tpi mgkn blom rezeki..andai ada ank dr kuarga yg ssh @ dri mna2 pihak yg ingin diamanahkn utk sya & suami utk djadikn ank agkt hubungi sya di no 0123501846..insyallah jika dberi peluang sya akn jga anugerah yg xternilai dr Allah SWT..terima ksh..

rizz861 said...

Sy belum kahwin lg tp ad niat nk amik anak angkat.umur saya 28 thn.sy ada bisnes sendiri.kebetulan sy ada kawan perempuan pon tgh cari anak angkat.bagaimana nak pergi rumah perlindungan?kami xtau.

Idayu Johari said...

assalam, sy dalam usaha untuk mencari 5 - 10 orang anak yatim piatu untuk di jaga, niat saya adalah untuk mencari redha allah serta memberi pendidikan agama selain berkongsi maklumat untuk menuju jalan allah, jika ada siapa2 yang sudi memberi maklumat boleh email kepda sy idayujohari90@gmail.com semoga usaha kita diberkati allah..

Cindy Cherry said...

Shallom..saya dan suami ingin mencari anak angkat untuk dijadikan sebagai anak sendiri dan pewaris. Sesiapa yang ingin memberi dengan jujur dan ikhlas sila hubungi saya di no: 0148744777.

Nur Miati said...

Saya&suami ingin mencari anak angkat untuk dijadikan ank sendri..sesiapa yg ingin memberi dgn jujur & ikhlas sila hubungi di no: 0137950935

Muhaimin Zahari said...

Mencari bayi perempuan melayu.sudah berkahwin 5tahun masih belum ada rezeki.sebarang maklumat sila tel@sms saya 0139092933.inyallah saya akan balas

Faridah Duasa said...

sy ida86..sy nk cari anak angkat pada seseiapa yang ikhlas menyerahkan kepada kami utk dijaga. Insyaallah sy & suami akan menjaga sebaik mungkin amanah allah ini. Kalau ada boleh msg/wassap sy kat 012-3594267..terima kasih

babysue said...

Saya telah berkahwin 4 tahun dan belum mempunyai anak sendri.Saya sedang mencari anak angkat untuk dijadikan anak susuan sy. Kalau ade yang iklas memberi bayi kurang 1 tahun boleh memaklumkan saya di talian 0137689020.johor

Ummi Cun said...

salam...
saya mencari baby utk d jadikan anak angkat....biomum mesti jujur dan ikhlas tanpa ada niat sebalik nya ..kerana saya ingin jaga amanah ini spt anak kandung saya sendiri dan ingin mendididknya hingga ke akhir hayat saya, in syaa allah ... x kisah taraf atau jantina ..pls sms/whatsapp 017 7883240

Chad Gilbert said...

assalamualaikum, saya mencari anak angkat tak mengira jantina untuk dijadikan buah hati pengarang jantung bagi saya dan isteri. Sekiranya ada yang ingin memberi peluang, boleh hubungi isteri saya di 01111181585

Fairuz Nadia Fadzil said...

Assalam
saya ingin mendapatkan anak angkat yang baru dilahirkan.. anak lelaki sebab saya nak halalkan dia dengan bakal suami dan bakal anak2 saya... emeilkan pada saya ruznarafnia@yahoo.com.my

Mashita Yuop said...

as salam
saya ingin mengambil anak angkat perempuan yg baru lahir...
jika ada yg sudi hubungi hp/wharsup: 0123447433 (mashita)

Mashita Yuop said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mashita Yuop said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sihatnote said...

Salam..Saya dan suami sedang mencari baby angkat untuk kami jadikan anak angkat/susuan....mesti warganegara malaysia....sudah berkahwin selama 7 tahun...Sesiapa yang sudi memberi baby mereka kepada kami, boleh hubungi saya di 019-7259282...Terima kasih

olley said...

Salam.. saya seorang ayah yg mempunyai sepasang anak, yg sudah pun menjangkau usia 11 dan 12 tahun, 5 tahun lepas isteri saya didapati mengalami penyakit kanser, syukur beliau ditakdirkan usia yang panjang, kompilasi dari sakitnya kami sukar mendapat anak lagi, sedia maklum oleh kerana saya sukakan kanak2, kami membuka pusat penjagaan kanak2, tapi saya merasakan masih kekurangan dan saya amat2 teringin memelihara anak angkat yatim dan dari keluarga yang susah, segala apa kesukaran pun saya rela membentuk anak2 ini agar mereka ini diberikan segala keperluan yg mencukupi dari segala segi, insyallah... saya terlalu mengharap agar dipermudahkan dN boleh hubungi saya 0172967778 atau 0126994144,

shi ela said...

ASSALAMUALAIKUM..Saya dan suami ingin mencari bayi Yg br lahir untuk dijadikan anak angkat,..diharap ada keluarga yang sudi memberi dengan hati yang ikhlas dan jujur..Sudah berkhwin 5 tahun masih belum dikurniakan zuriat sendri..X kisah baby X sah taraf, girl @ boy, golongan susah, saya & suami akan menjaga mcm nyawa kami sendri..kami Di johor.. Boleh hubungi shila 0177883587.. Tq,,Semoga Allah berikan permudahkan segala urusan kami, dan mendapat barakah dari Allah S.W.T.. InsyaAllah..Aminn..

iefa hykal said...
This comment has been removed by the author.
DeYane Hassan said...
This comment has been removed by the author.
azlin ismail said...

Salam...saya ingin mencari anak angkat utk dibela...yg blum lahir @ yang baru lahir.bole contact saya 0199274120 @ emel linzwei_07@yahoo.com...tq

Flora Kumiwas said...
This comment has been removed by the author.
Rosfarini Nabilla said...

sy nak mencari bayi utk dibela.sesiapa ada info boleh email sy rosfarini_nabilla@yahoo.com

Naimah Khalid said...
This comment has been removed by the author.
Naimah Khalid said...

saya cari (keluarga angkat sementara) jaga selama 6 bulan. sbb masih belajar. saya akan bagi duit keperluan. baby lahir 21 feb 2015 -whatsapp 0172790729

alisha Sofea said...

ASSALAMUALAIKUM..Saya dan suami ingin mencari bayi Yg br lahir untuk dijadikan anak angkat,..diharap ada keluarga yang sudi memberi dengan hati yang ikhlas dan jujur..Sudah berkhwin 5 tahun masih belum dikurniakan zuriat sendri..X kisah baby X sah taraf, girl @ boy, golongan susah, saya & suami akan menjaga dengan penuh kasih sayang.kami Di johor.. Boleh hubungi Alisha 0127700723..

zubaidah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zubaidah said...

Assalamualaikum

Saya seorang guru di Melaka, sudah beberapa kali mencari anak untuk dijaga tetapi masih belum berjaya. Buat masa ini saya mencari seorang anak lelaki yang akan lahir dalam masa terdekat. Boleh hubungi saya di 0149824024


Terima kasih

JAGATHESAN RAMASAMY said...

saya sedang mencari anak angkat yg baru lahir daripada keluarga yg kurang mampu@anak yatim...boleh email di JEGATHIS043@GMAIL.COM
( 0174054206 )

JAGATHESAN RAMASAMY said...

saya sedang MENCARI ANAK ANGKAT yg baru lahir
pada sesiapa yg hamil dan nak menyerahkan baby
boleh contact saya JEGATHIS043@GMAIL.COM
HUBUNGI SAYA DI ( 0174054206 )

Faezah Shahbuddin said...
This comment has been removed by the author.
Faezah Shahbuddin said...

Assalamualikum ,
Sy Pn .Eza dr selangor , sudah 9 tahun berkahwin dan belum ad rezeki untuk mempunyai zuriat sendiri, jika diberi peluang kepada sy , sila call/sms sy di no 0172913306terima kasih .

ichi said...

SALAM SY SEDANG MENCARI ANAK ANGKAT YANG BARU....SAYA AREA CHERAS.... MSG SY 0126054249 ATAU EMAIL ICHI_SAN@YAHOO.COM

Mazratul Akman said...

salam...
saya maz..saya ingin mencari anak angkat baby lelaki yang baru lahir..sesiapa yg ikhlas untuk memberi anugerah ALLAH ini atau ada sebarang info boleh whatassp saya/sms di 019-5668078..
terima kasih..

DyAn PRILLVERS_MALAYSIA said...

Assalamualaikum sya dyan sya belum berkahwin tpi sya trbuka hati nk jaga bby yg berumur bawa 5th sya nk sgt2 terutamahnya perempuan sesiapa yg ingin mmberikn ank itu insyaallah sya akn jaga dia sebaik dan semampu sya akn sya syg seperti ank sendiri wlupun sya bujang itu janji sya pada ALLAH pada ssiapa hamba ALLAH yg ikhlas itu harap pilihlah sya: D aminn

DyAn PRILLVERS_MALAYSIA said...

Dan sesiapa yg ikhlas itu tolong hubungi. Sya whatsapp +60198033439 or wechat id siti9992 email @dyan_rabbit@yahoo.com terimah kasih tq

DyAn PRILLVERS_MALAYSIA said...

Assalamualaikum sya dyan sya belum berkahwin tpi sya trbuka hati nk jaga bby yg berumur bawa 5th sya nk sgt2 terutamahnya perempuan sesiapa yg ingin mmberikn ank itu insyaallah sya akn jaga dia sebaik dan semampu sya akn sya syg seperti ank sendiri wlupun sya bujang itu janji sya pada ALLAH pada ssiapa hamba ALLAH yg ikhlas itu harap pilihlah sya: D aminn

Ryna Nyna said...

Saya dan suami mencari Anak Angkat untuk dijaga seperti anak sendiri. Jika ada boleh email saya di RynaNyna83@gmail.com area kota kinabalu, Sabah dan tidak kisah status dan jantina anak tersebut. terima kasih.

D'lamica Ent said...

salam
saya n suami bersedia dan berbesar hati untuk membela mengambil bayi lelaki sebagai anak angkat
berkahwin since 2007..
if ade yg berniat or berhajat or ade info
no saya 0126957742

nur .ikhlas said...

Assalamuilaikum...
saya akma..saya ingin mencari anak angkat baby perempuan @ lelaki yang baru lahir..sesiapa yg ikhlas untuk memberi anugerah ALLAH ini atau ada sebarang info boleh whatassp saya/sms di 019-8163059..
terima kasih..

MakCik Debab said...

BISSMILLAH. ASSALAMUALAIKUM. SAYA MENCARI ANAK ANGKAT BABY PEREMPUAN @ LELAKI YANG BARU LAHIR UNTUK DIJADIKAN ANAK SENDIRI. SEMOGA HARAPAN SAYA UNTUK PUNYAI AKAN DIMAKBULKAN. INSYAALLAH, BOLEH HUBUNGI SAYA DI 017406517* SHAIBRAHIM94@GMAIL.COM.MY

mr n mrs ff said...

Assalamualaikum saya Dan isteri sedang mncari ank angkt kami dah berumahtangga 4thun tapi blom d kurniakn zuriat kerana kesihtn isteri saya tidak mngizinkn sesiapa yang ikhls boleh whatsapp saya di no 0179261343 terima kasih

zila yusuf said...

Aslmkum..sy mencari anak angkat..klu ada sesiapa yg sudi beri boleh hubungi sy di 0176251456 atau email syazeela@gmail.com

Ila Fadilah Basran said...

Assalamualaikum..
Saya Pn. Eila & suami dari Melaka..kami berhajat untuk mengambil anak angkat untuk di jadikan anak susuan kami.. kami tidak memilih jantina anak samada lelaki @ perempuan.. yang penting anak anugerah cukup sifat dan sihat... Kami telah mengambil keputusan ini sudah lama.. mengenangkan kami sudah berumahtangga 6 tahun dan masih tidak di kurniakan zuriat sendiri.. maka kami berhajat utk mengambil anak anugerah.. Di harap ada family yg ramai anak dan ingin memberi anaknye secara sesuci hati dan ikhlas utk kami pelihara,beri didikan agama semoga menjadi anak yg soleh dan solehah dunia akhirat..sila call lami 0123890261 / permaisurieila4985@gmail.com

Dan kepada biomum yg masih mencari tempat perlindungan dan ingin memberi anak mereka kepada kami secara suci hati dan ikhlas sila lah call 0123890261 permaisurieila4985@gmail.com

Safik Apit said...

Assalammualaikum....
Sy mohd shafik disini sy telah berkahwin selama 2thun..masih blom dikurnia kan zuriat...sy dan isteri telah megambil keputusan untuk mengambil anak angkt yg masih baby...xkesah la laki atau pon perempuan..kalo ade bole hubungi no h/p sy..01127326502

masrizal said...

Salam
Sy mncari anak angkat.sy dan suami keje kerajaan..inshaallah blh mmbesarkan anak dgn baik.jika ada biomum yg ikhlas nk serahkan anak.sila hubungi saya mas 0176054413

nur ani said...

assalam..saya syedah ingin mencari anak angkat newborn hingga 4bln..tk kisah taraf dan jantina..da kawin 6 thn tp blm dikurniakan rezeki..kami akan jga baby ni mcm anak sendiri serta diberikan didikan agama secukupnye..kami beri sekadar sedikit saguhati dan kos brsalin..pd yg sudi hubungi saya 0122300547

masrizal said...

Salam
Sy mncari anak angkat.sy dan suami keje kerajaan..inshaallah blh mmbesarkan anak dgn baik.jika ada biomum yg ikhlas nk serahkan anak.sila hubungi saya sms,wasap,call mas 0176054413

roy panjang said...

Askom,sye sedang mencri ank angkt yg bby bwu lahir yg keluarga kurang kemampuan menyara hidop,sye dh lme brkwen nk msik5 taun pai skrng lom ade rezeki menimang chaya mata...sya dri
jb...plz coll me,sms,016-7440356, or wssp 01129083672 jue...

Azlina said...

salam, saya mencari baby yang telah lahir. umur bawah setahun.
saya seorang pendidik dan tidak mempunyai anak. telah berkahwin 7 tahun. sesiapa yang sudi bagi baby, sila sms saya di (019)- 4 4 0 3 3 9 6. area kl-perak-penang-kedah-perlis

yusrina maisarah said...

Saya mengandung 7bulan. Anak sah taraf. Anak ke-7. Saya mencari keluarga angkat untuk anak dalam kandungan saya.

Juga kos hospital dan kos rawatan semasa dalam pantang. Juga duit sagu hati rm4500.

Boleh email saya di 'yusmaisarah@gmail.com'

yusrina maisarah said...

Saya mengandung 7bulan. Anak sah taraf. Anak ke-7. Saya mencari keluarga angkat untuk anak dalam kandungan saya.

Juga kos hospital dan kos rawatan semasa dalam pantang. Juga duit sagu hati rm4500.

Boleh email saya di 'yusmaisarah@gmail.com'

Ismalia Azley said...

Assalam...kat mn lokasi awak ye?

pnsri said...

ASSALAMUALAIKUM..Saya dan suami ingin mencari bayi Yg br lahir - 3bulan untuk dijadikan anak angkat,..diharap ada keluarga yang sudi memberi dengan hati yang ikhlas dan jujur..Sudah berkhwin 4 tahun masih belum dikurniakan zuriat sendri..X kisah baby X sah taraf, girl @ boy, golongan susah yang tidak mampu untuk menyara hidup..saya & suami akan menjaga dengan penuh kasih sayang kami Di melaka atau terengganu Boleh hubungi 0136679847

pnsri said...

ASSALAMUALAIKUM..Saya dan suami ingin mencari bayi Yg br lahir - 3bulan untuk dijadikan anak angkat,..diharap ada keluarga yang sudi memberi dengan hati yang ikhlas dan jujur..Sudah berkhwin 4 tahun masih belum dikurniakan zuriat sendri..X kisah baby X sah taraf, girl @ boy, golongan susah yang tidak mampu untuk menyara hidup..saya & suami akan menjaga dengan penuh kasih sayang kami Di melaka atau terengganu Boleh hubungi 0136679847

pnsri said...

saya ada buat group anak angkat.. siapa nak join boleh lah add sini https://m.facebook.com/groups/1002517653111828

tq

pnsri said...

saya ada buat group anak angkat.. siapa nak join boleh lah add sini https://m.facebook.com/groups/1002517653111828

tq

pnsri said...

saya ada buat group anak angkat.. siapa nak join boleh lah add sini https://m.facebook.com/groups/1002517653111828

tq

anak soleh said...

Salam...Saya ingin mencari anak angkat yg masih bayi. InsyaAllah ingin jdkan anak susuan spy dpt menjadikannya mahram & boleh mendidik dgn sebaiknya. Mohon hubungi saya di 017-3367996. Terima Kasih.

Diana said...

Saya serius mencari anak angkat... sila hubungi saya 0104332142(whatsapp) @ 01133201730 diana..

Ina Sirat said...

saya ingin mencari anak angkat perempuan yg baru lahir...
sila hubungi sy 012-5360145
tq

Unknown said...

Assalamualaikum... saya dn suami sedang mencari seorg ank angkt x kira jntina sah taraf ataupn tidak saya ikhlas terima... hubungi saya di no 0145498508....

Unknown said...

Assalamualaikum... saya dn suami sedang mencari seorg ank angkt x kira jntina sah taraf ataupn tidak saya ikhlas terima... hubungi saya di no 0145498508....

su said...

Assamualaikum..kepade biomom yg sedang mencari family angkat.sila berhati-hati.mereka adalah agent jual anak,perdagangan manusia..mereka akan Cuba sedaya upaya memujuk agar biomom tinggal dgn mereka,makan minum ditanggung katanye.maklumat anda mereka akan pegang semua..Dan fa INI akan berkata,dia akan jaga seikhlas hati..sebenarnye dia agen sudah ade org kaya yg tengah tunggu.so berhati-hati
AWAS
Matkumatnye
Bibie elynadia Rossi 0179778351 no wspp
Mawar mikayla Facebook no fon 0176038445
Ain Arjuna 0166449247
Group pre adoption under apu
Sy menyeru anda agar berhati -hati berurusan dgn mak@ayah angkat do facebook
Lebih balik anda jangan jumpe atau bagi detail anda

su said...

No telefon Facebook email name semua tipu berhati hati
0179778351

mohd tahir said...

Assalamu'alaikum..saya dan suami ingin mencari anak angkat tak kira jantina atau taraf..kami sudah brkawin 6 thn namun belum dikurniakan anak..kami akan jga anak itu seperti nyawa kami..kami akan mmbri didikn agama serta kasi sayang sepenuhnye..pd yg sudi sila hubungi kami..kami bukanlah org senang namun kami akan cuba yg trbaik untuk mmbri kasih syg sepenuhnye kpd anak yg bakal kami pelihara..kami sgt mgharapkn keikhlasan pd yg sudi..0136965079

zan said...
This comment has been removed by the author.
zan said...
This comment has been removed by the author.
Budak Jaybee said...

Assalamualaikum puan2 semua . sy ingin mencari keluarga angkat utk anak dalam kandungan berusia 6bln . dijangka bersalin 19 jan 2016. bayi perempuan.bayi tidak sah taraf . sy mencari keluarga yg mampu mberi kasih sayang kepada anak sy , mampu menangung kos bersalin dan berpantang , serta mampu memberi tempat tinggal , mkn menum kpd sy dalam mase terdekat ini . area jb shj. berminat boleh terus whatsapp 0177137237. terimakasih

Mustafa Jalaluddin said...

cik, puan, tuan, "su",

saya tengok kamu buat komen bercakap tentang nombor fon 0179778351

jangan buat fitnah terhadap pemilik nombor fon itu, di Malaysia, semua nombor fon ada dalam senarai pihak berkuasa, maka tiada yang boleh tipu tentang nom fon.

yang peliknya, akaun 'su' kamu itu baru saja dicreate pada September 2015, terus buat komen fitnah orang?

yang saya pasti tahu, pemilik nombor fon itu baru saja terjumpa seseorang yang cuba menipu meminta payment untuk anak angkat, walaupun sudah ada orang bayar, namun masih mahu terima tempahan orang lain ...

emin seking said...

Assalamualaikum selamat pagi... sy dan isteri baru saja melalui 1 fasa sakit hati fizikal n mentel akibat..sikap hambah allah yg brmain tarik tali.. dengan baby yg pada mulany d serahkan penjagaan kepada kami...tetapi selepas itu sehari baby berada dalam jagaan kami ibu tersebut meminta semula baby d kembalikn kepadany.. dgn alsan jika baby ada bersamany dia akan nampak kesilapanny yg lalu...
dgn sakit hati keseluruhan keluarga sy n isteri kami merelakn kehendak ibu kandung baby tu...selepas baby dalam jagaan kami selama 2 minggu...n kami juga minta ganti rugi kos setiap hri tdk berkerja...dgn tunai. Selesai la masaalah baby tu...
maka di sini sy n isteri teramat2 sangat menginginkan anak yg masih baby untuk kami jaga..
Jika ada siapa2 yg sudi emailkn saja di email sy..
EYMIEN80@GMAIL.COM

Amin
sunway.

TQ

Unknown said...

sya dh 18thun kahwin.....tp blum d kurinakn seorg ank...jd kehidupan sya dgn suami sya sangat sunyi tak ada ank....kepada sesiapa yg baik hati bglh kmi angkat ank .....jika siapa2x yg sudi bleh contact sya 01114024250 or email sya.. shanennley@gmail.com

zour couture said...

kami sudah 7 tahun mendirikan rumah tangga berhasrat untuk mencari anak angkat yang masih bayi di kota kinabalu,tidak kira bayi perempuan atau bayi lelaki dan tidak kira taraf.Boleh hubungi atau whatsapp 0189649118

Mama Arif said...

Salam..sye mncri ank angkat bby girl...sguhati akn diberi seikhlas ht dr sye...wsap 01128491509..penang

mawar hitam said...

Salam... bgi sesiapa yg sedang mncari bby angkat, sila email sya di raziq.azie@gmail.com
keluarga mestila jujur dn ikhlas dan yg paling penting,berkemampuan utk menyediakn mkn minum dan tempat tinggal dn mnjaga biomum dari skg sampai habis pantang... area kl shaja...

mawar hitam said...

Salam... bgi sesiapa yg sedang mncari bby angkat, sila email sya di raziq.azie@gmail.com
keluarga mestila jujur dn ikhlas dan yg paling penting,berkemampuan utk menyediakn mkn minum dan tempat tinggal dn mnjaga biomum dari skg sampai habis pantang... area kl shaja...

mawar hitam said...

email pada sya di raziq.azie@gmail.com
area kl sahaja

mawar hitam said...

email pada sya di raziq.azie@gmail.com
area kl sahaja

Love Nash said...

Assalamualaikum, ade sesiapa yang ingin adik angkat berumur 21? Kalau ada, whatsapp saya 0173846295.Area Arau@Pauh.Perlis.Terima kasih.

misz ted baker said...

saya mencari anak angkat.xkisah jantina baby dan status.klau ad biomum yg ingin serah..boleh contact sy..0195109645

sulamanummairah said...

kepada sesiapa yg ingin mencari keluarga angkat kepada bayi anda. bolehlah hubungi sy 01116346511. inshaallah sy akn bantu yg terbaik.

sulamanummairah said...

kepada sesiapa yg ingin mencari keluarga angkat kepada bayi anda. bolehlah hubungi sy 01116346511. inshaallah sy akn bantu yg terbaik.

Yana Ndn said...

Saya cari family angkat utk baby. Area kl. yana.pierce@yahoo.com

~ aqma aurora ~ said...

saya & suami mencari anak angkat berusia bawah 2 tahun untuk dijadikan anak susuan kami. blh hubungi kami 012-5104247. saguhati akan diberikan

mohd tahir said...

assalam..saya mira kawin 7 tahun..saya dan suami ingin mencari anak angkat tak kira jantina atau taraf..saya akan menjaga anda dan memberi didik agama serta kasih sayang yang secukupnye..saya sangat memerlukan bagi betul - betul ikhlas dan memberi anak untuk dijadikan anak angkat hubungi la saya 0175877694

mohd tahir said...

assalam..saya mira kawin 7 tahun..saya dan suami ingin mencari anak angkat tak kira jantina atau taraf..saya akan menjaga anak anda dan memberi didik agama serta kasih sayang yang secukupnye..saya sangat anak angkay bagi betul - betul ikhlas memberi anak untuk dijadikan anak angkat sila hubungi la saya 0175877694

mohd tahir said...

assalam..saya mira kawin 7 tahun..saya dan suami ingin mencari anak angkat tak kira jantina atau taraf..saya akan anak anda seperti anak sendiri dan memberi didik agama serta kasih sayang yang secukupnye..saya sangat memerlukan bagi betul - betul ikhlas memberi anak untuk dijadikan anak angkat sila hubungi la saya 0175877694

Nurulain Izzati said...

kalau yg belum kawin boleh adopt ke?..
sya teringin nak ada anak angkat lelaki... huhu klau ada tlg whatsapp sya k..
0138781861

Nurulain Izzati said...

kalau yg belum kawin boleh adopt ke?..
sya teringin nak ada anak angkat lelaki... huhu klau ada tlg whatsapp sya k..
0138781861

muhammad zaharul iman said...

sdng mncr bby tak kira boy or girl. area kl/selangor. kalau ade boleh call 0142307970 boleh brncang

afida pathi said...

as salam.. sy mencari anak angkat yg bru lahir.. x ksh jantina dan taraf.. watsapp @ hubungi sy 0143996083.. sy akan bg saguhati dan brg berpantang.. brg2 bby sy dh ade..

Azuin Awin said...

As salam..sy sdg mncri ank angkt..tk kira laki tau ppuan..sesiapa yg sudi mmberi kami bby boleh cll/wassap sy d no 0178828610..trma kasih.

mohd firdhaus said...
This comment has been removed by the author.
Azizul Munir said...

Assalammulaikum.. sy seorang kakitangan kerajaan di melaka dan masih bujang.. ingin mencari anak angkat lelaki berumur 10 tahun ke atas.. boleh call atau whatspp sy di nmbor 0122537929.. t.ksh..

Azizul Munir said...

Assalammulaikum.. sy seorang kakitangan kerajaan di melaka dan masih bujang.. ingin mencari anak angkat lelaki berumur 10 tahun ke atas.. boleh call atau whatspp sy di nmbor 0122537929.. t.ksh..

Shuhaiza Musa said...

Email sy....Shuhaizamusa@gmail.com

Shuhaiza Musa said...

Assalamualaikum admin.....Sy sedang mencari bby utk dijadikan ank angkt.....x kisah Bby boy@ girl,sah taraf atau tidak....Sy sedia terima..

Sy dh kawin 5 tahun...tggl kt kedah.bkerja di rumah sbg tailor,umur 28.
Suami kja government,umur 30.
Boleh cll @ wassap no sy 019-4277491

Shuhaiza Musa said...

Assalamualaikum admin.....Sy sedang mencari bby utk dijadikan ank angkt.....x kisah Bby boy@ girl,sah taraf atau tidak....Sy sedia terima..

Sy dh kawin 5 tahun...tggl kt kedah.bkerja di rumah sbg tailor,umur 28.
Suami kja government,umur 30.
Boleh cll @ wassap no sy 019-4277491

hamba ALLAH said...

assalam...sya sedang mencari anak angkat..sya sudah berkahwin..boleh hubungi sya 0186660754

oya darliyana said...
This comment has been removed by the author.
Azuin Awin said...

As salam..sy sdng mncri anak angkt bby..tak kira prmpuan/lelaki..pd ssiapa yg sudi ingin mmberikn bayinya pda sy utk d jdikn anak angkt..boleh hubungi sy d talian 0178828610.trima ksih.

nadeem khan said...

Saya balqish . kol / wasssp
01133121217

Hana Darling said...

sy mencari baby untuk dijadika anak angkat.. area kl dan selngor.. jika ade hubungi sy 0137813363

Laily Tukimin said...
This comment has been removed by the author.
zaidah ahmad said...

Saya sedang mencari anak angkat kalau buleh lelaki isteri saya masih ingat anak angkat yg kami ambik hanya betahan 2 bulan saja,ibu bapa anak angkat kami datang mengambil kembali,sekarang kami terasa sunyi kalau ada email saya ahmahzaidah8@gmail.com kalau buleh umur 1 tahun kebawah...barang mainan anak angkat kami masih ada tersimpan sebab tu kami cari anak angkat lelaki baju2 baru kami beli pn banyak.....tima kasih

Rabiya Aswad said...

Haii assalamualaikum...saya ingin memelihara anak angkat kepada mereka yang tidak mampu atau tidak mahu memelihara bayi mereka.. saya masih bujang perempuan..boleh email saya..fifiayuna@gmail.com

Mohd Ridzuan said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Ridzuan said...

Sesiapa yang mencari ibu angkat kpd seorg bayi.sila hubungi sy.0139281462

Mohd Ridzuan said...

Sesiapa yang mencari ibu angkat kpd seorg bayi.sila hubungi sy.0139281462

hamba Allah said...

Assalammualaikum....... saya ingin mencari seorang anak angkat boy bawah 3 bulan untuk menyusu. sila hubungi saya di irfa2609@gmail.com...

mrs said...
This comment has been removed by the author.
salmah shafii said...

tuan dh dpt aa ker blom.jika blom boleh cll or whatsap no nie 012-9440119..ibu yg kpd bby yg akn lahir.due date 9/3/2016 area seremban..jika tuan iklas membantu keluarga nie ada masalah kewangan..so jika tuan sudi membantu boleh terus contact ibu bby...tq

salmah shafii said...

cll or whatsap no nie 012-9440119..ibu yg kpd bby yg akn lahir.due date 9/3/2016 area seremban..jika tuan iklas membantu keluarga nie ada masalah kewangan..so jika tuan sudi membantu boleh terus contact ibu bby...tq

aishah umairah said...
This comment has been removed by the author.
Nur Syuhaila Abdul Latiff said...

Aslm..sy ingin memelihara anak angkat berumur bawah 2thn utk disusukn.lokasi di sabah..chy_kasuma@yahoo.com

Nur Syuhaila Abdul Latiff said...
This comment has been removed by the author.
mrs said...

Assalamualaikum..sya mncarik bayi untuk di jadikn ank angkat..tnpa mngira jantina atau status..sya sudah bkhwin dan mntap di n.9...fmily yg ksmpitan idop dan x mmpu nk mnggung bayi atau klau de psngan tlnjur yg xdpt nk mnjga bayi atau xnk dengan bayi trsebut ley hbngi sya..yg da bslin atau yg bkl bslin x lma lgi,,sya trima je..xnk de urusan jual beli,biar lah ikhlas klau nk serahkn bayi..sya akan jga sebaiknya dan x akan ptuskn hbngan bayi ngn biomom..yg btol2 serius ley tgglkn no phon untuk sya hbngi nnt atau wassap sy di no 016-7751507..tme ksh..

aque darwis said...
This comment has been removed by the author.
Laily Tukimin said...
This comment has been removed by the author.
zila yusuf said...

sy mencari baby utk jadikan anak angkat..hubungi sy 0176251456

cahaya itairuz said...

As salam..sya zue..sy sgt2 menginginkn ank tpi mgkn blom rezeki..andai ada ank dr kuarga yg ssh @ dri mna2 pihak yg ingin diamanahkn utk sya & suami utk djadikn ank agkt hubungi sya di no 0123501846..insyallah jika dberi peluang sya akn jga anugerah yg xternilai dr Allah SWT..terima ksh..kedah/perlis..

cahaya itairuz said...

Emel : zuewanz87@gmail.com

stsryx_ said...

Assalamualaikum . saya mencari keluarga angkat yang berumur lingkungan 35-43.saya bukan gilakan harta tapi saya hidup dalam keadaan sederhana tetapi banyak yang saya perlu.keluarga angkat yang mampu menanggung perbelanjaan sekolah dan kehidupan saya. kalau boleh saya memang nak dijadikan anak angkat seumur hidup. kata kata menyisihkan dari ibu saya tak dapat saya tahan.saya mahir dan minat dalam ilmu perniagaan tetapi baru asas sahaja.semoga saya dan bakal keluarga angkat saya ini dapat membina keluarga sakinah in sha Allah😊

stsryx_ said...

Assalamualaikum . saya mencari keluarga angkat yang berumur lingkungan 35-43.saya bukan gilakan harta tapi saya hidup dalam keadaan sederhana tetapi banyak yang saya perlu.keluarga angkat yang mampu menanggung perbelanjaan sekolah dan kehidupan saya. kalau boleh saya memang nak dijadikan anak angkat seumur hidup. kata kata menyisihkan dari ibu saya tak dapat saya tahan.saya mahir dan minat dalam ilmu perniagaan tetapi baru asas sahaja.semoga saya dan bakal keluarga angkat saya ini dapat membina keluarga sakinah in sha Allah😊

nina amina said...
This comment has been removed by the author.
Rohaida Malek said...

ASSALAMUALAIKUM...SAYA MENETAP DI MUAR, JOHOR. SAYA BERHAJAT UNTUK MENGAMBIL ANAK ANGKAT KERANA TELAH 12 TAHUN BERKAHWIN TETAPI BELUM ADA REZEKI UNTUK CAHAYA MATA SENDIRI. JIKA ADA SEBARANG INFO SILA HUBUNGI 017-6308066 ( IEDA )/012-2502134( AZAM ). KERJASAMA DAN JASABAIK KALIAN AMAT DIHARAPKAN DAN DIHARGAI..TERIMA KASIH. ...

CH:F said...

Slm.. Puan Ieda hendak jaga seorg ibu hamil yg akn mlhirkn dlm 2 bulan lagi.? Dia ingin mencari keluarga angkat untuk bayinya.

CH:F said...

Duduk area mana..?

CH:F said...

Duduk area mana..?

CH:F said...

Slm.. Puan Ieda hendak jaga seorg ibu hamil yg akn mlhirkn dlm 2 bulan lagi.? Dia ingin mencari keluarga angkat untuk bayinya.

Chinta Oktober said...

Salam...sy ingin mencari keluarga angkat untuk baby sy...sila contact wechat sy baru sy bagi no fon...id: chinta_oktober...tolong sy...tq

Laily Tukimin said...

Salam...Saya ingin mencari anak angkat yg masih bayi. InsyaAllah ingin jdkan anak susuan spy dpt menjadikannya mahram & boleh mendidik dgn sebaiknya. Mohon hubungi saya di 017-3160911. Terima Kasih.

Siti Aisah said...

Aslm sya ingin mncari ank angkat yg msih bayi insyAllah sy akn bg ddikan dgn sbaikny mhon hbgi sy 0197723917

Erra1956@yahoo.com said...

Assalammualaikum.. sy sdg mncari anak untuk dipelihara.. yg baru lahir. Andai ada redzki sy boley menghubungi sy 0175758671.
Tidak menjanji kan kemewahan.. inshaallah sepenuh nya kasih syg kerana allah.. semoga allah mempermudahkan permintaan sy. Inshaallah.

Erra1956@yahoo.com said...

Assalammualaikum.. sy sdg mncari anak untuk dipelihara.. yg baru lahir. Andai ada redzki sy boley menghubungi sy 0175758671.
Tidak menjanji kan kemewahan.. inshaallah sepenuh nya kasih syg kerana allah.. semoga allah mempermudahkan permintaan sy. Inshaallah.

Erra1956@yahoo.com said...

0175758671

Reen Riana said...

assalamualaikum, saya reen dari shah alam. saya mencari anak angkat tak kira jantina dan taraf. kepada adik2 yang mencari keluarga angkat untuk baby yang bakal dilahirkan, boleh emel saya atau whatsapp 010-7969463 (no ni boleh whatsapp sahaja). Harap ada yang sudi bagi saya anak suci itu dan saya akan menjaga dan mendidik dia dengan penuh kasih sayang..insyaAllah

Reen Riana said...

assalamualaikum, saya reen dari shah alam. saya mencari anak angkat tak kira jantina dan taraf. kepada adik2 yang mencari keluarga angkat untuk baby yang bakal dilahirkan, boleh emel saya reenariana16@gmail.com atau whatsapp 010-7969463 (no ni boleh whatsapp sahaja). Harap ada yang sudi bagi saya anak suci itu dan saya akan menjaga dan mendidik dia dengan penuh kasih sayang..insyaAllah

nina amina said...
This comment has been removed by the author.
mazlina adnan said...

Mencari anak angkat tak kira lelaki atau perempuan samada anak tak sah taraf atau tidak. Hubungi saya Maz 0195072034. Lokasi Ampang KL.

just1nita said...

Boleh hubungi sy... 0182111453

ain zul said...

salam saya dan suami ingin mencari anak angkat...baby 3 or 4 bulan ke atas...tak kisah lelaki ataupun perempuan..boleh hubungi saya 01110891230 (ain)..

nina amina said...

sy asal kedah..kerja sendiri (tukang jahit),suami garvement..sy mencari bby utk d jadikan ank angkat...xkisah laki or prempuan..sah traf atau x..kpada biomam sy akan hntr ke privte + saguhati..klo ada wasup sy.0124630576..tq

Eymien Jalani said...
This comment has been removed by the author.
areen said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Heydaa said...

sis wasup sy 0124630576...tq

Nurul Heydaa said...

sis wasup sy 0124630576...tq

Eymien Jalani said...

Call or ws d no sy 0126649780

Shuhaiza Musa said...

Areen......wasap sy 0194277491

misz tedbaker said...

salam.Sy mencari bayi angkat.. Xkisah status & jantina bayi.lelaki atau perempuan,sy terima seadanya..Insya allah.Kalau ada biomum di luar sana yang ingin menyerahkan bayi kepada sy boleh hubungi sy 0195109645. Kelengkapan berpantang & saguhati sy akan beri mengikut kemampuan sy.TQ

Erra1956@yahoo.com said...

Wasap sy 0175758671

Erra1956@yahoo.com said...

Wasap sy 0175758671

mamasyiera85 said...

saya dijgka bersalin pda hjung bln 7 ini jika ada yg brminat ws saya di 011-17736137,jgn khuatir ank ini adlh ank sah traf dn ank yg ke 9..

nana said...

assalam...sy mencari anak angkat newborn (girl)sbb anak lelaki angkat saya da ada...sy da berkahwin sudah 15 thn...jika ada sesiapa sudi memberikan anaknya kpd kami inshaa allah kami berikan didikan dan ksh syg yg sebaik mgkin lillahitaala.....jasa ibu2 hanya allah yg membalaskan...blh hubungi saya ditalian 0196615666...terima kasih

sue mohamad said...

assalamualaikum..sy sue..mencari anak2 daripada keluarga susah & tidak berkemampuan utk dijadikan anak angkat..whatsapps saya 019-2837873

Sarah fayzan said...

Assalamualaikum... Sy dh berkahwin 7 thn namun belum dikurniakan rezeki cahaya mata.. Jika Anda, mengenali n mengetahui sesiapa yg ingin serahkan ank kepada keluarga angkat, sila hubungi sy Sarah di talian 0193698648.

Sarah fayzan said...

Assalamualaikum... Sy dh berkahwin 7 thn namun belum dikurniakan rezeki cahaya mata.. Jika Anda, mengenali n mengetahui sesiapa yg ingin serahkan ank kepada keluarga angkat, sila hubungi sy Sarah di talian 0193698648.

siti aishah said...

assalammualaikum.. sya ingin mencari anak angkat tidam kisah tentang taraf.. sudah berkahwin 7 tahun.. mohon hubungi sya jika ada yang memang mahu menyerahkan anak.. tq.. 0133501699

Clara Andrew said...

Sya tgh mencari anak angkat,jika ada sapa2 yg nak memberi sila whatsapp 0148996304 sya dan suami betul2 mencari anak untuk diangkat yg berumur baru lahir.... #nonmuslim

Shuhaiza Musa said...

Sy tggl kt kedah.keja sndri...suami kja govmnt...5thun kwin..blum ada ank.
Kitaorg sdg mncri bby utk djdikan ank angkt...
Boimom yg nk serah bby boleh wassap kt no ni 019-4277491.
Tidak kisah jantina@taraf.

Yg btl2 ikhlas shj...bkn jenis ambil ksmpatan dan jg bkn mnjual bby..

Saguhati semampu je

Shuhaiza Musa said...

Sy tggl kt kedah.keja sndri...suami kja govmnt...5thun kwin..blum ada ank.
Kitaorg sdg mncri bby utk djdikan ank angkt...
Boimom yg nk serah bby boleh wassap kt no ni 019-4277491.
Tidak kisah jantina@taraf.

Yg btl2 ikhlas shj...bkn jenis ambil ksmpatan dan jg bkn mnjual bby..

Saguhati semampu je

riaen said...

haiii. sy mencari anak angkat.. boleh email mycnoor@gmail.com

Nor Fatihah said...

Assalamualaikum.. sya k.tie ingn mncri baby utk djadikn sbgai ank angkt... sya dn suami hnya brniaga sendri da brkhwin slama 5 thun n blom dkurniakn zuriat.. sye da bnyk kali dtipu oleh sesetengah biomom yg mminta wang... sye hrap ad yg ikhls boleh pm sya 0145498508 jntina x kisah boy or gurlz n x mngira traf pon... sye ad kt area bachok kelantan tq....

Hartini Mohd Sidek said...

Sy mencari ank angkat bby girl dr golongan yg tak berkemampuan. Hubungi sy jika ade..013-2630375

nina amina said...
This comment has been removed by the author.
Paradise LOVE(shahromMatsaleh) said...

Saya dan.isteri mencari anak angkat lelaki sebagai penyeri hidup..kami benar benar ikhlas ingin menjadikan anak ini sebagai sebahagian daripada keluarga kami secara sah..kalau ada sesiapa ada makkumat anak2 yatim piatu dlm lingkungan umur 1-3 tahun boleh hubungi saya 0172339365 shah..

Paradise LOVE(shahromMatsaleh) said...

Saya dan.isteri mencari anak angkat lelaki sebagai penyeri hidup..kami benar benar ikhlas ingin menjadikan anak ini sebagai sebahagian daripada keluarga kami secara sah..kalau ada sesiapa ada makkumat anak2 yatim piatu dlm lingkungan umur 1-3 tahun boleh hubungi saya 0172339365 shah..

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Hamba Allah said...

Assalammualaikum...
Sy ada bayi yg perlu kluarga agkt akn lahir lg 2,3bln lg..hnya kluarga Muslim shj Dan yg bkemampuan mnjga kebajikan bayi ini dan masa depannya..bayi xsah traf dsbbkn ada yg aniaya ibu kpd bayi tsbut..skirany ada yg bmnat n sggup mnanggung ke smua kos pregnant yg msih bbaki 2/3bln,kos bsalin n saguhati yg bbaloi buat c ibu utk survive sila email contact no d email yg tertera hambaallahzulaikha@gmail.com

Tggalkn no utk sy whatsapp..

Hamba Allah said...
This comment has been removed by the author.
Anak Angkat Anugerah Allah ( Beri/Terima ) said...

0134042058. Sy dah berkahwin dan mmpunyai masalah kesihatan yg menyebabkan tak boleh ada anak sendiri. Doc pun sarankan untuk ambil anak angkat.Klaulah rezeki sy. Mohon wassap sy 0134042058. Semua perbelanjaan bio akan diuruskan termasuk saguhati. Insyaallah saya akan didik sebaik mungkin.

Hamba Allah said...

Salam sy akn WhatsApp Akk n smua dlm mggu ni jgk ye..

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
linda said...
This comment has been removed by the author.
nina amina said...

as salam...pncarian ank agkat msih d trus kn...sy mncari bby utk d jdikan ank sy..xkisah laki ke prempuan sah atau x..sy tnggal d kedah..krja sndiri suami govermnt..klo ada biomam sy antr private + sguhati..semoga dimudah kn urusan sy kali ni...hee tq.. 0124630576...

Shuhaiza Musa said...

Sy iza tggl kt kedah....5thun kwin..blum ada ank.
Kitaorg sdg mncri bby utk djdikan ank angkt...
Boimom yg nk serah bby boleh wassap kt no ni 019-4277491.
Tidak kisah jantina@taraf.

Kos bsalin n tmpt tggl sy sediakan.
X kisah bio nk bsalin kt swasta...
Saguhati semampu

Yg btl2 ikhlas shj...bkn jenis ambil ksmpatan dan jg bkn mnjual bby..agent@org tgh jgn menyibuk.

Shuhaiza Musa said...

Sy iza tggl kt kedah....5thun kwin..blum ada ank.
Kitaorg sdg mncri bby utk djdikan ank angkt...
Boimom yg nk serah bby boleh wassap kt no ni 019-4277491.
Tidak kisah jantina@taraf.

Kos bsalin n tmpt tggl sy sediakan.
X kisah bio nk bsalin kt swasta...
Saguhati semampu

Yg btl2 ikhlas shj...bkn jenis ambil ksmpatan dan jg bkn mnjual bby..agent@org tgh jgn menyibuk.

shi ela said...

ASSALAMUALAIKUM..dengan niat yang ikhlas kerana Allah..Saya dan suami ingin mencari bayi Yg br lahir - 3bulan untuk dijadikan anak angkat,..diharap ada keluarga yang sudi memberi dengan hati yang ikhlas dan jujur..Sudah berkhwin 6 tahun masih belum dikurniakan zuriat sendri..X kisah baby X sah taraf, girl @ boy, golongan susah yang tidak mampu untuk menyara hidup..saya & suami akan menjaga dengan penuh kasih sayang kami ..
Yang betul2 ikhlas dan jujur.. bukan yang jenis ambil kesempatan @ menjual baby..
bole hubungi saya whtsup 0177883587.. Johor Bahru..Terima kaseh..

Didi Mardhihah said...

0177402392 saya mencari bayi perempuan ..dr johor

Azrin Noor Daud said...

Assalamualaikum...saya dan suami mencari bayi yg br lahir utk dipelihara. Saya dh berkahwin 8tahun masih belum dikurniakan cahaya mata. Saya berharap ada yg sudi beri peluang pada kami utk merasai pengalaman berkeluarga. Saya berharap sgt. Terima kasih.

Azrin Noor Daud said...

Assalamualaikum...saya dan suami mencari bayi yg br lahir utk dipelihara. Saya dh berkahwin 8tahun masih belum dikurniakan cahaya mata. Saya berharap ada yg sudi beri peluang pada kami utk merasai pengalaman berkeluarga. Saya berharap sgt. Terima kasih.

Eina Khalid said...

assalamualaikum.saya eina mencari baby yg baru lahir ingin dipelihara....sila whatsapp saya 0179269017

Eina Khalid said...

assalamualaikum.saya eina mencari baby yg baru lahir ingin dipelihara....sila whatsapp saya 0179269017

Eina Khalid said...

assalamualaikum.saya eina mencari baby yg baru lahir ingin dipelihara....sila whatsapp saya 0179269017

Eina Khalid said...
This comment has been removed by the author.
Hafyeza Haney said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

As Salam.. Saya azli, seorang guru, lokasi Perak. Kami suami isteri ingin mencari anak angkat jantina perempuan berumur 1-5 tahun. Boleh sms/call saya, 019-5037452

Syafieka Tukimin said...

Assalammualaikum cye ika umur 19 skrang kandungan cye dh 6bln nk msok 7..cye mencari fa untuk bby cye yg sudi menjaga,merawat,membesarkan dan mendidiknya seperti ank sendiri..klaw ada yg sudi bleh whatssap kat no 0172689875

shafiqah niaz said...
This comment has been removed by the author.
«Oldest ‹Older   1 – 200 of 413   Newer› Newest»